Napisano 4 Czerwiec 2010 · Zgłoś ten post Poniżej, chcę przedstawić rożne sposoby oczyszczania kart bez rozróżniania, czy dotyczy to kart klasycznych, tarota, czy ostatnio modnych kart anielskich;) Wiadomo jest, że jak nabywamy nową talię to cieszymy się nią, ale nie zawsze zdajemy sobie sprawę z tego, że trzeba te karty oczyścić, dotyczy to przede wszystkim osób, które stawiają pierwsze kroki w romansie z nimi ;) Wiadomym, jest też, że od czasu do czasu już obeznani w temacie, oczyszczają karty. Robi się to z rożnych powodów, np. zanieczyszczenia energią innych ludzi lub po prostu nasza podświadomość wysyła do nas informacje, że coś jest nie tak:(( Takimi sygnałami wysyłanymi przez naszą podświadomość może być to, że niektóre karty bardzo lubimy, a innych wręcz unikamy, boimy się ich, nie możemy przypomnieć sobie ich znaczenia lub - nie pamiętamy żadnego pozytywnego, co może sugerować, że połączenie między naszą podświadomością a symboliką karty zostało zerwane. Wobec zaistniałych czynników nasza współpraca z kartami staje się ciężka, co w konsekwencji nieraz doprowadza, do odrzucenia kart na zawsze lub na jakiś czas. Nowe talie kart przygotowywałam w następujący sposób: 1) oczyszczałam- poprzez przeciąganie nad świecą, a aniołki dodatkowo opukuję 2) nosiłam je przy sobie cały czas, spałam z nimi, aby nabrały one mojej energii. Powyższe kroki stosowałam zarówno do kart z talii klasycznej, jak i aniołków. A te sposób znalazłam w sieci: 1) Jest to rytuał zaczerpnięty z białej magii, który polega na wykorzystaniu czterech żywiołów: ziemi, powietrza, wody i ognia. Przed wykonaniem rytuału należy się skupić, zamknąć w pokoju i w ciszy przystąpić do ceremoniału. Zapalamy białą świecę, kadzidło lub białą szałwię. Będą nam jeszcze potrzebna dwie miseczki z solą i wodą. Każdą kartę przeciągamy z obu stron nad świecą i kadzidłem, a następnie posypujemy solą i odstawiamy. Robimy takz każdą kartą. Na końcu kropimy karty lekko wodą. Ostrożnie aby nie zamoczyć kart. 2)wrzucenie do woreczka z talią garści soli i odstawienie kart na kilka dni. 3) wrzucenie do woreczka z kartami kwarcu różowego, który także oczyści karty. W tym miejscu chciałabym poznać również Wasze metody oczyszczania kart i zaprosic tym samym do dyskusji. 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Napisano 18 Styczeń 2011 · Zgłoś ten post Mój sposób na oczyszczenie kart tarota to przeciaganie nad świeca i strzepywanie reka starej energii. Potem układam je w kolejności ze straznikiem na wierzchu. 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Napisano 18 Styczeń 2011 · Zgłoś ten post Ja oczyszczam karty nad swieca,kazda karte przekładam nad płomieniem.Robie to w dzien pełni,nastepnie kłade je na noc na parapecie by nabrały energii. 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Napisano 18 Styczeń 2011 · Zgłoś ten post co rano oczyszczam ...siebie ;) energetycznie tez nie oczyszczam kart - mam je po mamie, ale nigdy nie oczyszczalam tak solidnie za to mam pewien gest "odcinajacy" - spinam je gumka, czasem dodatkowo stukne o blat stolu (debowy) a po skonczonej pracy wkladam do niebieskiej torebki nie ukladam, nie stosuje straznika (w ogole) jak do tej pory zawsze dobrze mi sluzyly - a uzywam ich pare lat nie protestuja, nie klamia - chyba ze sama cos przekrece nie "lepia" mi sie do rak ale rece po dluzszym czytaniu kart czasem oczyszczam - strzepuje, czasem myje w fioletowym swietle (uzywam ich do czytania energii i przenosze potem na karty) kazdy ma swoje sposoby 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Napisano 1 Marzec 2011 · Zgłoś ten post witam! jestem tu od dziś od kilku chwil i mam pytanie po przeczytaniu poprzednich postów: "nie stosuje straznika (w ogole)" chodzi o temat z oczyszczaniem kart, czy ktoś może mi przybliżyć ten temat? lub podać linki do wyjaśnienia/podpowiedzi? jakie karty anielskie najepiej kupić dla osoby początkującej? HELPPP 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Napisano 1 Marzec 2011 · Zgłoś ten post .najlepiej kupywac karty sobie samemu... poczuc ich wibracje, no i te oczywiście które "mówią" do Ciebie same 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Napisano 2 Marzec 2011 · Zgłoś ten post dziękuję za odpowiedz! mam pytanie wyżej czytałam o "strażniku" do kart? o co dokładnie chodzi? zaczynam dopiero poznawać karty Anielskie i nie chcę popełnić "gafy"! 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Napisano 2 Marzec 2011 · Zgłoś ten post Zdradzę Wam swój sposób na oczyszczanie kart, ktore stosuję w zależności od potrzeb. Robie koło z soli na stole. W kole zapalam czarną swiecę i kadzidełko z białej szałwi. Na środku koła kłade karty. Przeciagam każdą kartę nad kadzidełkiem i zapalona świecą wypowiadając cos w rodzaju że oczyszczam ja w ogniu z wszelkich negatywnych energii itd.... to samo nad kadzidełkiem . nastepnie odkładam karty i czekam aż spali się świeca i kadzidełko. Nie wyjmuję wczesniej kart z koła. 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Napisano 2 Marzec 2011 · Zgłoś ten post dziękuję za odpowiedz! mam pytanie wyżej czytałam o "strażniku" do kart? o co dokładnie chodzi? zaczynam dopiero poznawać karty Anielskie i nie chcę popełnić "gafy"! myślę, że chodzi tu o karty tarota,w których można wybrac kartę spośród całej tali, która ma pełnic funkcję strażnika, tejże talii. Ja tego nie stosuję, ani w kartach klasycznych, ani w aniołkach. 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Napisano 3 Marzec 2011 · Zgłoś ten post Ja rowniez nie stosuje straznika,ale polecam oczyszczanie kart nad swieca,obrazkiem nad ogniem.Jak rowniez połozyc na parapecie w czasie pełni,nabieraja mocy .Pozdrawiam 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Napisano 3 Marzec 2011 · Zgłoś ten post Bardzo Wam dziękuję! poproszę jeszcze o podpowiedź gdzie mogę poczytać na temat kart anielskich? będę w Krakowie 19.03 więc chyba uda mi się dotrzeć na 13 na spotkanie? :-) bardzo bym chciała być tam!!! 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Napisano 4 Marzec 2011 · Zgłoś ten post U nas na forum znajdziesz informacje o aniołkach w dziale "kart" pozdrawiam 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Napisano 17 Czerwiec 2011 · Zgłoś ten post Ja oczyszczam karty układając je w kolejności, następnie staram się przy pomocy wahadełka przekazać im swoją energię, oraz uspokoić je (karty). Następnie rozkładam je w wachlarz obrazami do siebie i mówię jak chcę z nimi pracować. Nie patrzę na jakieś konkretne terminy oczyszczania, ponieważ to zależy od własnych potrzeb, czasem dwa lub trzy pytania i trzeba znowu je oczyścić. Ważne jest to aby zadziałać na swoją psychikę, że karty są oczyszczone. Bo czasem nieładnie układa się współpraca z kartami kiedy je oczyściliśmy ale gdzieś tam mamy wątpliwości itp. Sposobów na oczyszczanie jest dużo, ale warto mieć te własne i sprawdzone, tak jak przepis na pierogi lub zupkę :D 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Napisano 18 Czerwiec 2011 · Zgłoś ten post sporadycznie układam karty w kolejności oraz oczyszczam przeciagajac kazda z osobna nad płomieniem świecy 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Napisano 23 Maj 2018 · Zgłoś ten post Witam Was, dlaczego uzywa sie niebieskich woreczkow do przechowywania kart tarota?? jakie ma znaczenie nebieski kolor?? czy np.czerwony odstraszajacy wszystko zlo kolor niebylby lepszy?? jestem jeszcze nowicjuszka i jeszcze jedno pytanie : jak znalezc szamanke, wiedzme??? ofert jest wiele -ale jak ta prawdziwa znalezc??? Renata 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Napisano 23 Maj 2018 · Zgłoś ten post Witaj jestem szamanem z powołnia , niebieski to kokloe uspokajający 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach